Snel gegevens visualiseren vanuit Power Apps en Dynamics 365-apps

Door Dynamic Hands op

Herken je dat? Je bent gebruiker van een Power App, zoals Dynamics 365 for Sales en wil graag snel wat meer inzicht in je gegevens, maar even snel, wordt al snel even lastig. Echter is er nu een nieuwe manier om je gegevens te visualiseren, die zijn opgeslagen in Dataverse. Met één klik genereert Power BI automatisch een set visuals, waarmee je inzichten in je gegevens kunt verkennen en vinden.

Hoe doe je dat? Je hebt een weergave, een lijst, in je app en daarvan wil je een visualisatie. Bovenin de knoppenbalk zit tegenwoordig de volgende knop “deze weergave visualiseren”.

Klik erop en er verschijnt een venster met een automatisch gegenereerd rapport en een paar geselecteerde velden.

Het wijzigen van de gegevens die je in het rapport ziet, is eenvoudig. Voeg in het deelvenster “Uw gegevens velden toe of verwijder deze, die je wilt visualiseren. De geselecteerde velden worden vervolgens gebruikt als hints voor het algoritme, dat de visuals genereert. In Power BI worden automatisch grafieken toegevoegd of verwijderd om nieuwe visuals weer te geven.

De gegevens die in het rapport worden gevisualiseerd, zijn altijd gebaseerd op de gegevens die zich momenteel in het raster van de weergave bevindt. Dit betekent, dat als je filters op het raster hebt toegepast, die gefilterde gegevens worden gebruikt in de Power BI-visuals. Als de weergave bijvoorbeeld is gefilterd op slechts 15 rijen met gegevens, worden er slechts 15 rijen gevisualiseerd via Power BI.

Hierdoor kun je je gegevens heel eenvoudig verkennen, heen en weer springen tussen filteren in het raster en visualiseren met Power BI, totdat je de inzichten vindt, die je zoekt.

Zodra je klaar bent met verkennen en klaar bent om op te slaan, selecteer je de knop “Opslaan in de app-balk, geef je deze een naam en kies je een werkruimte. Als gratis gebruiker kun je opslaan in je persoonlijke “Mijn werkruimte”.

Wil je meer weten?

Wil je een uitgebreidere uitleg over dit onderwerp, klik dan hier.

Beheerders moeten deze functie inschakelen in de Power Apps Maker-portal om de lijstfunctie te visualiseren in de apps. Beheerders vinden de optie in het dialoogvenster Instellingen onder Functies. Lees meer over het configureren van app-eigenschappen in de Power Apps Maker-portal.

Wil je graag met ons in gesprek over dit of een van de andere onderwerpen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *